Restauratie grafmonumenten

Monumentendienst Kok is gespecialiseerd in het onderhouden en restaureren van grafmonumenten. Tevens is het mogelijk om gehele of gedeeltes van begraafplaatsen te restaureren. Wij maken gebruik van een product dat een dergelijk verweerde grafsteen snel, effectief en veilig schoonmaakt. Wij werken in opdracht van gemeentes, kerkgenootschappen, het NIK - joodse begraafplaatsen en particulieren.

Afbeelding invoegen


 
De joodse begraafplaatsen in Nederland waren van oudsher, op een enkele uitzondering na, in eigendom en beheer van de plaatselijke joodse gemeenten. Deze situatie veranderde geheel na de oorlog van 1940-1945.
Het Nederlandse Israƫlitisch Kerkgenootschap houdt zich onder ander bezig met het beheer van de begraafplaatsen.
Diverse joodse begraafplaatsen zijn door de Monumentendienst Kok gerenoveerd in opdracht van de NIK en worden regelmatig in onderhoud genomen.
Voor voorbeelden van onze renovatie werkzaamheden op joodse begraafplaatsen zie onze Fotoalbum.
 
 
 
Joodse begraafplaats Warfumm
Om een impressie te krijgen van een Joodse begraafplaats  die door Monumenten dienst Kok is gerestaureerd zie  Joodse begraafplaats Harderwijk. 
 
Het is een plicht voor iedere Joodse Gemeenten een eigen begraafplaats in de buurt te bezitten. Hoewel te veel luxe op een Joodse begraafplaats ongepast is, moeten de graven wel goed onderhouden en schoongehouden worden.
Op de foto een voorbeeld van ons werk uitgevoerd in opdracht van  de N.I.K.- herstel van de begraafplaats Veenoord,( Amsterdam )  deze begraafplaats dateert vanaf ongeveer 1877.